Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

18 september, 2010, 7:39 pm | 2 reacties

Het twittert (opnieuw) rond Thieme – ‘Niets aan de hand’

***

[update 20 sept 2010]

‘Samen de schouders eronder’

Thieme-directeur Herman Hovestad betreurt de recente speculaties en geruchten via Twitter op internet en de grafische pers. Dat zegt hij in een persoonlijk bericht dat vanmorgen intern is verstuurd aan medewerkers van de Thieme Grafimedia Groep. Volgens het bericht, dat ook EBb bereikte, is de situatie bij de Thieme Groep nog niet fit te noemen, maar de medewerkers wordt gevraagd samen de schouders eronder te zetten.

***

Het twittert opnieuw rond Thieme: de geruchtenstroom rond de Thieme Grafimedia Groep zwelt weer aan. Het patroon vertoont sterke gelijkenis met de ontwikkelingen rond het grafische concern in februari van dit jaar. Maar volgens Mark van der Kallen, tot begin februari algemeen directeur van Thieme en nog altijd aandeelhouder, is er ‘niets aan de hand‘, meldt vakblad GW.

imgcontentright

... en waar gaat het met Thieme naar toe?


In februari ging een aantal bedrijven uit de groep failliet, trad algemeen directeur Van der Kallen af en nam interim manager Herman Hovestad het stokje over.

Op (onder andere) twitter stapelden zich afgelopen week aanwijzingen en tips op. Vakblad GW besloot ze vandaag op haar website op een rijtje te zetten: er zou zelfs sprake zijn van een scenario waarin na het faillissement met nog slechts een beperkt aantal Thieme-bedrijven wordt doorgestart. Officiële bevestigingen blijven echter vooralsnog uit, maar Mark van der Kallen liet de redactie van GW zaterdagavond in een reactie op de berichten weten dat er volgens hem ‘niets aan de hand is’:

Ik ben nog steeds aandeelhouder van Thieme en de berichten over een faillissement van de Thieme Groep of een doorstart door mij van een aantal bedrijven zijn nergens op gebaseerd.” Van der Kallen heeft zelf contact opgenomen met de huidige directie van Thieme, toen hij de berichten hoorde over de problemen bij Thieme. (EvE)

[update 26 sept 2010] Ook GW is inmiddels minder stellig. Onder de kop ‘THIEME NIET FAILLIET
MAAR OOK NIET FIT
’ verscheen dinsdag op de website een bericht waarin onder andere van EBb werd geciteerd over de e-mail van Herman Hovestad.

2 reacties aanHet twittert (opnieuw) rond Thieme – ‘Niets aan de hand’

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.