Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
18 september, 2010, 7:39 pm | 2 reacties

Het twittert (opnieuw) rond Thieme – ‘Niets aan de hand’

***

[update 20 sept 2010]

‘Samen de schouders eronder’

Thieme-directeur Herman Hovestad betreurt de recente speculaties en geruchten via Twitter op internet en de grafische pers. Dat zegt hij in een persoonlijk bericht dat vanmorgen intern is verstuurd aan medewerkers van de Thieme Grafimedia Groep. Volgens het bericht, dat ook EBb bereikte, is de situatie bij de Thieme Groep nog niet fit te noemen, maar de medewerkers wordt gevraagd samen de schouders eronder te zetten.

***

Het twittert opnieuw rond Thieme: de geruchtenstroom rond de Thieme Grafimedia Groep zwelt weer aan. Het patroon vertoont sterke gelijkenis met de ontwikkelingen rond het grafische concern in februari van dit jaar. Maar volgens Mark van der Kallen, tot begin februari algemeen directeur van Thieme en nog altijd aandeelhouder, is er ‘niets aan de hand‘, meldt vakblad GW.

imgcontentright

... en waar gaat het met Thieme naar toe?


In februari ging een aantal bedrijven uit de groep failliet, trad algemeen directeur Van der Kallen af en nam interim manager Herman Hovestad het stokje over.

Op (onder andere) twitter stapelden zich afgelopen week aanwijzingen en tips op. Vakblad GW besloot ze vandaag op haar website op een rijtje te zetten: er zou zelfs sprake zijn van een scenario waarin na het faillissement met nog slechts een beperkt aantal Thieme-bedrijven wordt doorgestart. Officiële bevestigingen blijven echter vooralsnog uit, maar Mark van der Kallen liet de redactie van GW zaterdagavond in een reactie op de berichten weten dat er volgens hem ‘niets aan de hand is’:

Ik ben nog steeds aandeelhouder van Thieme en de berichten over een faillissement van de Thieme Groep of een doorstart door mij van een aantal bedrijven zijn nergens op gebaseerd.” Van der Kallen heeft zelf contact opgenomen met de huidige directie van Thieme, toen hij de berichten hoorde over de problemen bij Thieme. (EvE)

[update 26 sept 2010] Ook GW is inmiddels minder stellig. Onder de kop ‘THIEME NIET FAILLIET
MAAR OOK NIET FIT
’ verscheen dinsdag op de website een bericht waarin onder andere van EBb werd geciteerd over de e-mail van Herman Hovestad.

2 comments to Het twittert (opnieuw) rond Thieme – ‘Niets aan de hand’

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen