Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

14 september, 2010, 12:23 am | -

IGEPA Belux hekelt dubieuze reorganisaties

Papiergroothandel IGEPA Belux schept duidelijkheid over haar positie bij dubieuze reorganisaties van grafische ondernemingen onder de vlag van de Belgische Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen:

Een ramp voor de grafische sector.”

En voegt daar aan toe:

Wij zien deze bedrijven liever verdwijnen, dan hebben wij tenminste een bijdrage geleverd tot de sanering van de markt.”

De wekelijkse nieuwsbrief van vakblad Grafisch Nieuws verspreidde maandag een uitgebreide notitie van Jean Dooms, Managing Director van Igepa Belux:

“Als algemeen directeur van IGEPA BELUX wil ik (…) met plezier onze ervaringen en onze opvattingen ten overstaan van deze nieuwe wetgeving delen. Het is mijn vaste overtuiging dat deze wetgeving alleen maar zal leiden tot de verarming van de grafische sector en tot de verrijking van de aandeelhouders van die ondernemingen, die er in slagen, dankzij een gerechtelijke reorganisatie, te overleven op de rug van hun schuldeisers.”

[klik hier voor de complete tekst]

Vorige maand leverde ook Febelgra, het Belgische KVGO, zware kritiek op de Belgische crisiswetgeving, die door een groeiend aantal drukkerijen zou worden misbruikt om door te starten:

‘Hierdoor krijgen zij vrijstelling of zelfs kwijtschelding van schulden waardoor ze ver onder de gangbare prijzen de markt dood concurreren’.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.