Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

8 september, 2010, 10:42 am | 1 reactie

Bod: 14 euro ‘beste prijs’ voor RotoSmeets-aandelen

Beurskoers Roto Smeets

Roto Smeets Group “werkt mee” aan een voorgenomen bod van 14 euro op haar aandelen door Printing Holding, een door investeerder Riva speciaal voor deze overname opgerichte BV. Het bod, dat nog officieel moet worden uitgebracht, ligt iets hoger dan de 12,50 die Riva in april voor elk aandeel overhad maar aanzienlijk lager dan de 30 euro die RSG-topman John Caris toen nog in gedachte had. De RvC en de Raad van Bestuur nemen nu met betrekking tot het bod “een neutraal standpunt” in.

RSG en Printing Holding publiceerden vanmorgen “een gezamenlijke openbare mededeling” om het voorgenomen bod toe te lichten. Volgens Printing Holding is 14 euro per gewoon aandeel “de beste prijs die het bereid is te overwegen“, onder andere omdat “RSG opereert in een wereldwijd economisch klimaat dat zeer onzeker blijft en daarmee een materieel risico vormt voor haar bedrijfsactiviteiten en toekomstige winstgevendheid.”

Volgens de toelichting zal “het Bod op zich niet leiden tot ontslagen”. Printing Holding en RSG zeggen te “geloven dat de transactie zal resulteren in financiële en administratieve kostenbesparingen, een efficiënter administratief proces, betere communicatie tussen RSG en haar Aandeelhouders en verbeterde mogelijkheden om consolidatie in de Europese markt te onderzoeken in een private omgeving.”

Het aangekondigde bod kan al op steun rekenen van de belangrijkste aandeelhouders. Naast Riva (dat ongeveer 15 procent van de RSG aandelen bezit) hebben onder andere ook Shatho Beheer B.V., Marsala B.V., en Stichting Familiefonds Nexgen zich ieder gecommitteerd tot het aanmelden van hun aandelen als het bod wordt uitgebracht. Zij kiezen daarbij voor een Vergoeding in Aandelen. Riva en de zogenoemde “Gecommitteerde Aandeelhouders” vertegenwoordigen gezamenlijk ongeveer 70% van de geplaatste en uitstaande RSG aandelen.

1 comment to Bod: 14 euro ‘beste prijs’ voor RotoSmeets-aandelen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.

Hier drukken

In de rubriek ‘Hier drukken’ een willekeurige selectie van grafische bedrijven en hun slogans. (Tips zijn welkom!)

*

press print play

(MediaCenter Rotterdam)

*

“Het kan altijd luxor”

(Drukkerij Luxor)

*

“Drukken draait om aandacht”

(Drukkerij Libertas)

*

‘U krijgt het van Koninklijke De Swart… Swart op wit

(KDS)

*

‘Soms zijn we drukker, vaak zijn we nog veel meer.’
‘Papier is geduldig, wij niet.’

(Thieme MediaCenter Rotterdam)

*

‘Zoveel meer indrukken.’

(Van Noort Printing)

*

‘Drukt bijna alles’

(Drukkerij Polyprint)

*

Van ontwerp tot eindproduct, een drukker waarmee je scoort

(Drukkerij Protocol)

*

Perfect, als goed beter moet!

(Perfect DM Groep)