Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

13 augustus, 2010, 9:03 pm | -

‘Abraham’ van der Kallen

Mark van der Kallen (links) zag Abraham (bron: www.deweekkrant.nl)

Voormalig Thieme-directeur Mark van der Kallen ontving gisteren uit handen van ADO-voetballer Pascal Bosschaart een ADO voetbalshirt voor zijn 50e verjaardag, zo berichtte De Weekkrant. Van der Kallen haalde eerder deze zomer ook al de kolommen van De Weekkrant, toen hij de 25e editie van de kunstexpositie van examenkandidaten aan het Rijswijks Lyceum opende.

‘Van der Kallen opende de tentoonstelling op de school waar hij zelf in de jaren zeventig zijn diploma behaalde. “Ik stond niet bekend om mijn creativiteit, ik had zelf meer een sportief imago. Maar ik vind het goed dat er zoveel aandacht wordt besteed aan creatieve ontwikkeling. In het dagelijks leven wordt het belang hiervan nog wel eens onderbelicht.” (…) “Creativiteit is altijd belangrijk. Niet alleen in de kunst, maar ook tijdens je werk later“, aldus Van der Kallen.’

De Weekkrant: “Donderdagavond was in strandtent GOTCHA de business kick-off van het ADO voetbalseizoen 2010-2011. Ruud Albrecht overhandigde het eerste exemplaar van “Haagse Humor bestaat niet” (EBb: een uitgave van uitgeverij De Nieuwe Haagsche, een activiteit van Thieme-onderdeel Koninklijke De Swart) aan “een dokter uit de zaal” van het MCH. Het MCH werkt veel met ADO Den Haag samen in de strijd tegen kanker.

Mark van der Kallen kreeg tevens een ADO-shirt overhandigd door Pascal Bosschaart i.v.m. zijn 50e verjaardag waarna Mark luidkeels werd toegezongen door de ADO spelers.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.