Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

9 augustus, 2010, 9:10 pm | -

Na Buhrs nu Bowe Systec?

[update 1 september 2010] “Der Schweizer Investor Axentum nach einer dreimonatigen Insolvenzphase”

[update 24 augustus 2010] Investeringsmaatschappijen Value8 (geleid wordt door voormalig VEB-voorman Peter Paul de Vries) en Solo Capital hebben met de curator van Buhrs een akkoord bereikt over een doorstart.

Interessante opmerking van curator Moeijes in het fd, eind vorige week, bij het bankroet van het Zaanse Buhrs, bouwer van mailing- en fulfillmentapparatuur:

‘Branchegenoten tonen volgens Moeijes ‘geen enkele interesse’ in de overname van de boedel: “Ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje.” Hij wijst erop dat een grote Duitse fabrikant van soortgelijke machines, Böwe Systec, eveneens in acute problemen verkeert.’

Böwe Systec, Augsburg

De website van Böwe Systec meldt inderdaad dat eind juli ‘de verkoop van het bedrijf in een beslissende fase is beland‘. Maar anders dan bij Buhrs, waar van de vijf serieuze overnamekandidaten er uiteindelijk één overbleef “en die durfde de beslissing niet te nemen”, lijkt Böwe Systec er wél in te slagen door een nieuwe eigenaar te worden gered. Van de aanvankelijk (eveneens) vijf geïnteresseerde partijen zit de curator nu aan tafel met de nog overgebleven Zwitserse investeerders van Axentum Capital.

Op 20 mei, tijdens Ipex, heeft de Duitse couverteerspecialist surseance van betaling aangevraagd. Desondanks keek de Böwe Group na afloop van de beurs met een goed gevoel terug:

Auch die BÖWE Group ist mit der Resonanz auf die neuen Entwicklungen in den Bereichen Hochleistungskuvertieren, Lesetechnologien und Software sehr zufrieden und freut sich über die fruchtbaren und konstruktiven Gespräche mit Kunden und Interessenten.’

Curator Werner Schneider verzamelde de Duitse, Europese en Japanse activiteiten van het in problemen geraakte Böwe Systec AG, en ook het in 2007 overgenomen Lasermax Roll Systems, onder de nieuwe vlag van Böwe Systec GmbH. Schneider denkt nog tot eind augustus nodig te hebben om met Axentum tot definitieve overeenstemming te komen. Vooruitlopend daarop verliezen 150 van de ruim 600 medewerkers in Augsburg hun baan.

In Nederland wordt het bedrijf vertegenwoordigd door Böwe Systec Nederland in Apeldoorn. Het laatste nieuws op de website daar betreft vandaag de Grafische Vakbeurs in Gorinchem, van februari 2009.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.