Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
15 juli, 2010, 9:56 pm | -

Tribute to Ceelen

***

[update 18 sept 2010] Eerste verslag van curator verschenen:

“Samengevat ziet het ernaar uit dat Ceelen, evenals veel andere bedrijven in de grafische sector, het slachtoffer is van de wereldwijde (krediet)crisis.” Volgens het verslag konden bovendien in 2010 een Duitse order voor een Mitsubishi machine en een Belgische order voor twee grote Mitsubishi persen niet worden geleverd, omdat Mitsubishi geen terugkoopgarantie wilde verstrekken. De Japanse persenfabrikant is met een vordering van meer dan 3 miljoen euro de grootste schuldeiser in het Ceelen faillissement.

***

'PROFICIAT!'

Vorige week viel het doek voor grafisch handelshuis Ceelen. Nadat een miljoenenorder onverwacht afketste ging het snel bergafwaarts met de 85 jarige grafische machinehandel, vertelde directeur Ron Weststrate aan Graficus. Het handelshuis plaatste in het verleden jarenlang vrijwel wekelijks een zwart-wit advertentiepagina in vakblad Graficus, om alweer een tevreden klant te feliciteren met zijn aankoop bij Ceelen. EBb maakte een kleine selectie, als Tribute to Ceelen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"