Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

8 juli, 2010, 3:35 pm | -

FNV Kiem: ‘Binnenkort eindelijk rust’ bij Thieme

[update 20/07/2010] ‘Medewerkers van Thieme Deventer hebben een gepeperde brief verspreid waarin grote zorgen worden geuit over de komst van een nieuwe locatiedirecteur, een ‘onbetrouwbare en incompetente man‘ die in hun ogen nauw betrokken was bij de ondergang van drukkerij Roos en Roos in Arnhem‘ aldus een bericht in De Stentor.

FNV Kiem hoopt dat er met de afspraken rond een nieuw Sociaal Beleidskader ‘binnenkort eindelijk rust‘ ontstaat bij de Thieme Grafimedia Groep. De vakbond ‘betreurt het ten zeerste‘ dat er opnieuw een reorganisatie nodig is. Vorige voorspelde vakbond CNV Media nog een ‘hete zomer‘ voor Thieme.

FNV Kiem schrijft op haar website over de gevolgen van de reorganisatie:

“Zoals inmiddels duidelijk is geworden, bestaan de sociale consequenties van de komende reorganisatie bij Thieme met name uit twee hoofdonderdelen: een afslanking van het Thieme MediaCenter in Rotterdam en de samenvoeging van de 50/70 drukkerijen in Deventer, IJsselstein en Arnhem.” (EBb: De drukkerijen worden op de locatie Deventer ondergebracht.)

FNV-Kiem bestuurder Anne-Jan de Graaf vertelde aan Compres ‘geen argumenten te kunnen vinden die tegen de reorganisatie spreken’:

“Het is netjes dat het bedrijf voldoende geld heeft uitgetrokken om een correct sociaal plan uit te voeren.”

“Dit had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Maar kennelijk is het beleid van Thieme de afgelopen jaren niet gericht geweest op synergie. Hoe kun je nu zo veel bedrijven kopen en er vervolgens niets gezamenlijks mee doen, dat had ik de raad van bestuur wel willen vragen. Maar de heer van der Kallen heb ik zelfs nog nooit ontmoet.”

In de inleiding van het overeengekomen Sociaal Beleidskader lijkt het bedrijf de analyse van De Graaf te delen:

“In de afgelopen decennia is de Thieme Grafimedia Groep uitgegroeid tot een verzameling van enkele tientallen bedrijven die elk in de afgelopen jaren grotendeels onafhankelijk van elkaar opereerden. (..) Echter, tijden veranderen. Onze Groep is flink in beweging. Niet alleen als gevolg van de economische crisis, maar ook om zich klaar te maken voor de toekomst. Van cruciaal belang daarbij is de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven binnen onze Groep.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.