Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
8 juli, 2010, 3:35 pm | -

FNV Kiem: ‘Binnenkort eindelijk rust’ bij Thieme

[update 20/07/2010] ‘Medewerkers van Thieme Deventer hebben een gepeperde brief verspreid waarin grote zorgen worden geuit over de komst van een nieuwe locatiedirecteur, een ‘onbetrouwbare en incompetente man‘ die in hun ogen nauw betrokken was bij de ondergang van drukkerij Roos en Roos in Arnhem‘ aldus een bericht in De Stentor.

FNV Kiem hoopt dat er met de afspraken rond een nieuw Sociaal Beleidskader ‘binnenkort eindelijk rust‘ ontstaat bij de Thieme Grafimedia Groep. De vakbond ‘betreurt het ten zeerste‘ dat er opnieuw een reorganisatie nodig is. Vorige voorspelde vakbond CNV Media nog een ‘hete zomer‘ voor Thieme.

FNV Kiem schrijft op haar website over de gevolgen van de reorganisatie:

“Zoals inmiddels duidelijk is geworden, bestaan de sociale consequenties van de komende reorganisatie bij Thieme met name uit twee hoofdonderdelen: een afslanking van het Thieme MediaCenter in Rotterdam en de samenvoeging van de 50/70 drukkerijen in Deventer, IJsselstein en Arnhem.” (EBb: De drukkerijen worden op de locatie Deventer ondergebracht.)

FNV-Kiem bestuurder Anne-Jan de Graaf vertelde aan Compres ‘geen argumenten te kunnen vinden die tegen de reorganisatie spreken’:

“Het is netjes dat het bedrijf voldoende geld heeft uitgetrokken om een correct sociaal plan uit te voeren.”

“Dit had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Maar kennelijk is het beleid van Thieme de afgelopen jaren niet gericht geweest op synergie. Hoe kun je nu zo veel bedrijven kopen en er vervolgens niets gezamenlijks mee doen, dat had ik de raad van bestuur wel willen vragen. Maar de heer van der Kallen heb ik zelfs nog nooit ontmoet.”

In de inleiding van het overeengekomen Sociaal Beleidskader lijkt het bedrijf de analyse van De Graaf te delen:

“In de afgelopen decennia is de Thieme Grafimedia Groep uitgegroeid tot een verzameling van enkele tientallen bedrijven die elk in de afgelopen jaren grotendeels onafhankelijk van elkaar opereerden. (..) Echter, tijden veranderen. Onze Groep is flink in beweging. Niet alleen als gevolg van de economische crisis, maar ook om zich klaar te maken voor de toekomst. Van cruciaal belang daarbij is de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven binnen onze Groep.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd