Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

14 juni, 2010, 9:35 pm | -

‘iPad lijkt aan grafische branche voorbij te gaan’

door Peter Luit

“Terwijl uitgevers hun printuitgaven massaal geschikt willen maken voor de iPad, kijkt de grafische branche vanaf een zijlijn toe. En dat is vreemd, beschikking hebbend over vrijwel dezelfde gereedschappen waarmee uitgevers hun iPad uitgaven maken.

Kansen genoeg voor interactieve ‘brug’ tussen print en web – er is meer dan alleen magazines

Natuurlijk zijn de eerste experimenten kostbaar en worden de ‘uitgaven’ op de iPad niet overal even positief ontvangen. De eerste Time Magazine kreeg van het publiek het magere cijfer 4. Een volgende versie moet daarin verbetering brengen. De visies op het iPad magazine lopen nogal uiteen. Daar waar de één gaat voor veel interactie, beweging en video, gaat de ander juist voor de printbeleving op een scherm. Er is niet één waarheid, die je zou kunnen uitspreken voor alle mogelijke vormen van de huidige massale hoeveelheden tijdschriften.

Veel hangt ook af van de prijs die de concument moet betalen voor één uitgave. Nu nog wordt per uitgave één app gemaakt, de toekomst ligt volgens mij in ee app, met een in-app purchase mogelijkheid. Elke week een magazine als app lijkt mij qua beheer onwenselijk. Wat mag een digitaal magazine kosten in relatie tot de printuitgave? Zit de consument te wachten op een volledig interactive versie? Hoe gaan adverteerders om met dit verschijnsel? In bovenstaand filmpje worden een paar leuke voorbeelden getoond.

De komst van CS5 biedt in basis al voldoende iPad publicatie mogelijkheden maar ook met bijvoorbeeld de add-ons van Woodwing zijn er voldoende kansen voor grafische ondernemingen ook in dit segment te stappen. Het leren omgaan met het maken van digitale uitgaven biedt juist kansen voor grafische ondernemingen. In het begin van het web deed de grafische branche nog een poging daar een stukje van de markt mee te willen bedienen, maar was onvoldoende in staat organisatie, workflow en kennis en kunde aan te passen.

Het tijdschriften segment is groot genoeg om als serviceprovider richting uitgevers op te treden en daar uiteindelijk veel kostbaar werk uit handen te nemen. Of is het daarvoor te laat? Uitgever hebben immers ook massaal vrijwel alles op het gebied van ontwerp en prepress naar zich toegetrokken.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.