Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
6 juni, 2010, 10:10 am | -

Ma en Eindhovense School staken BBL opleidingen

Mediacollege Amsterdam (Ma) en de Eindhovense School starten komend schooljaar geen nieuwe BBL-opleidingen meer. De belangstelling voor de Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij leerlingen vier dagen werken en een dag naar school gaan, loopt al jaren sterk terug, verklaart Esther McGilvray (Eindhovense School): ‘In het schooljaar 2000-2001 telden we nog 127 BBL’ers, nu zijn het er nog maar negen.’

‘Zo’n klein aantal trekt een grote wissel op onze bedrijfsvoering, want de opleiding moet natuurlijk wel aan alle eisen blijven voldoen. Wij zijn een relatief kleine opleiding, en daarom hebben we besloten geen nieuwe BBL-opleidingen meer te starten. Alle nog lopende opleidingstrajecten worden gewoon afgerond.’ Betrokken medewerkers gaan zich nu vooral richten op bijvoorbeeld de BOL-trajecten (BeroepsOpleidende Leerweg – een combinatie van school en stage). Er verdwijnen in Eindhoven vooralsnog geen banen.

McGilvray benadrukt dat deze stap niets te maken heeft met het rapport van de Onderwijsinspectie eerder dit jaar: ‘Dat had geen betrekking op de BBL-opleiding. Bovendien is de onvoldoende die we toen kregen juist vorige week  ingetrokken door de Inspectie: we zijn weer als ‘voldoende’ beoordeeld.’

Dat ook het Mediacollege Amsterdam (Ma) nu stopt met BBL is volgens McGilvray toeval: ‘We hebben elkaar er natuurlijk wel over gesproken, maar het is geen gezamenlijke stap.’ Ma was vorige week voor EBb niet bereikbaar voor een reactie. Ma organiseert woensdag 9 juni van 16 tot 22 uur een extra Open Dag om leerlingen te werven.

Leerlingen die toch een grafische BBL-opleiding willen volgen kunnen nog bij bijvoorbeeld het Grafisch Lyceum Rotterdam terecht.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd