Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

27 mei, 2010, 8:46 pm | 1 reactie

KVGO aan de slag met “print2web”

QR-code linkt naar kvgotv-kanaal op YouTube

De Koninklijke KVGO presenteerde vanmiddag tijdens een bijeenkomst bij het Grafisch Lyceum Rotterdam het Jaarverslag 2009. Via QR-codes zijn een aantal door GLR-studenten gemaakte filmpjes die bij het verslag horen toegankelijk op smartphones – een aardige gimmick, waar de KVGO echter een breder innovatieproject aan verbindt onder de noemer “print2web”.

Het sober vormgegeven en geheel in zwart-wit uitgevoerde boekwerk bevat naast de cijfermatige weergave van een crisisjaar (ledenaantal van 2.100 naar 1.885, onder andere vanwege liefst 75 faillissementen) een zestal interviews met grafische ondernemers die in 2009 juist ‘hun kansen pakten’. Deze ondernemers komen ook in filmpjes aan het woord, en zijn te zien op het kvgotv-kanaal op YouTube.

De KVGO ziet Quick Response (QR)-codes als een voorbeeld van de brug die papier naar internet kan slaan. In samenwerking met partners Adviesgroep Grafimedia en TNO gaat de KVGO een Brusselse subsidie aanvragen (van maximaal 4 miljoen euro) om onderzoek te doen naar het

‘binnen economische randvoorwaarden aan kunnen brengen van elektronisch leesbare data in grafische producten binnen het grafische proces’.

Over uiterlijk drie jaar moet er dan een standaard op dit gebied zijn ontwikkeld.

Hoewel ‘techniek’ niet tot de kerntaken van de KVGO behoort, wordt het ‘print2web’ project gezien als een onderdeel van de regietaak ‘innovatie’: ‘We willen innovatie stimuleren en de rol de de drukker speelt verder verbreden.’

1 reactie opKVGO aan de slag met “print2web”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.