Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

12 mei, 2010, 8:48 pm | 2 reacties

De zaak Zuidam

[update 31/05/10] ‘Zuidam is op bevel van de curator weer een deelneming geworden van Thieme Grafimedia Groep.’

(zie reactie onderaan bericht)


Drukkerij Zuidam en Zonen in Woerden is gisteren failliet verklaard, nadat vlak voor Koninginnedag al voorlopige surseance van betaling was verleend.

De drukkerij, voorheen onderdeel van de Thieme Grafimedia Groep en handelend onder de naam Offset Service Valkenswaard, speelt een opvallende (bij)rol in het eerste verslag van de curator die de faillissementen bij Thieme onderzoekt. Een fragment uit dat faillissementsverslag:

‘Bij akte van 12 februari 2010 heeft Offset Beheer de aandelen in Zuidam en Zonen BV verkocht aan Maja Media BV voor een nog nader overeen te komen koopprijs. Op 12 februari 2010 zijn tevens aandelen van Offset Beheer in Chapeau BV verkocht aan Thieme Beheer BV.’ (…) De aandelen Maja Media BV worden indirect door de heer Van der Kallen gehouden. (…) De curator heeft Maja Media BV op 17 maart 2010 verzocht om een nadere toelichting. Deze is nog niet ontvangen. De curator doet voorts onderzoek naar de transactie met betrekking tot Chapeau BV. Paulianeus handelen is ook overigens voorwerp van onderzoek.’

Mark van der Kallen kondigde op 12 februari een ingrijpende reorganisatie aan van de Thieme Grafimedia Groep. Vijf bedrijven gingen failliet. Vier andere bedrijven, waaronder Offset Service Valkenswaard, werden in de etalage gezet. Van der Kallen kondigde bovendien aan terug te treden als algemeen directeur van de groep.

Niet lang daarna verscheen in vakblad GW het volgende bericht:

Offset Service in Valkenswaard, één van de bedrijven die door Thieme GrafiMedia Groep wordt afgestoten, wordt op korte termijn zelfstandig voortgezet door het huidig management Frank en John Wijnen aangevuld met een financieel deskundige en investeerder.

In de nieuwe opzet gaat Offset Service weer opereren als zelfstandige offsetdrukkerij. Voor een groot deel wordt de productie in Valkenswaard weer opgestart. Daarnaast worden er strategische allianties aangegaan met gespecialiseerde grafische bedrijven zoals rotatiedrukwerk en ander specifiek drukwerk.


2 reacties aanDe zaak Zuidam

  • koos

    De “hete zomer” is bij Thieme nog niet over. Diverse kopstukken zijn ontslagen en de salarissen zijn pas 31 augustus voor een deel overgemaakt aan de medewerkers. Een aantal directeuren en vestigingsmanagers hebben nog geen salaris mogen ontvangen. Rond 15 september zal er flinke post moeten worden afgelost aan een sociale partner. Of dit gaat lukken?

  • Koos

    De Zaak Zuidam.

    Zuidam is op bevel van de curator weer een deelneming geworden van Thieme Grafimedia Groep. Ergo, het losknippen op 12 februari is ongedaan gemaakt. Daarop volgde het onvermijdelijke faillissement van Zuidam (h/o Offset Service. Nu maar afwachten hoe Thieme zijn naar achtergeschoven verplichtingen (belasting, PGB en crediteuren) gaat nakomen.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.