Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
7 april, 2010, 10:40 am | -

Roto Smeets piekt kort na mogelijk overnamebod

[update 8 september 2010]

Printing Holding (Riva) kondigt bod aan: 14 euro ‘beste prijs’ voor Roto Smeets-aandelen

*

[update 08/04/2010] Lees ook:

Wie biedt? (Over Riva Investments)

*

RSDB aandeel piekt

Roto Smeets maakte vanmorgen bekend dat Riva Investments een bod voorbereid op alle uitstaande aandelen. Het aandeel steeg vanmorgen zo’n 30 procent in waarde, maar zakte later weer wat terug toen bekend werd dat Riva Investments overweegt 12,50 euro per aandeel te bieden. De afgelopen drie maanden bevond de koers zich tussen de 9 en 11 euro.

Riva Investments behoorde tot enkele jaren geleden tot de Riva Holding van voormalig Thieme-bestuurder Mark van der Kallen. Tot maart 2004 stond Van der Kallen er aan het roer, maar sindsdien valt Riva Investments BV geheel onder Wagram Equity Partners.

Riva Investments behoort met ruim 15 procent van de aandelen al tot de grootaandeelhouders van Roto Smeets. Vorige maand berichtte vakblad GW dat Anne Ringsma een aandelenpakket van 20 procent in Roto Smeets aankocht, nadat hij tien jaar geleden zijn aandelen van de hand had gedaan. In de gedrukte editie van 3 maart verklaarde Ringsma: ‘De aandelen van Roto Smeets Group staan lager dan ooit, het is koopjestijd.’ Het vakblad speculeerde op de mogelijke vorming van een nieuwe grafische groep, aangezien Ringsma ook betrokken is bij het grafische Euradius concern en bij rotatiedrukkerij Habo DaCosta.

[update 07/04/2010] Begin 2008 leek het er op dat investeerders Van den Hombergh/ De Pundert Group (HHBV) Roto Smeets (toen nog ‘RSDB’) zouden overnemen. Uiteindelijk werd, tot teleurstelling van RSDB, in september 2008 bekend dat HHBV de financiering van het voorgenomen bod (van 40 euro per aandeel) niet rond kreeg. In oktober 2009 onthulde het FD dat het zakenduo Van den Hombergh / De Pundert uit elkaar was gevallen: ‘De Pundert spreekt van een zakelijk geschil, waarbij de mislukte overname in 2008 van RSDB, de grootste drukkerijgroep van Nederland, een rol speelde.’

De volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Roto Smeets vindt plaats op 28 april 2010.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd