Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

7 april, 2010, 10:40 am | -

Roto Smeets piekt kort na mogelijk overnamebod

[update 8 september 2010]

Printing Holding (Riva) kondigt bod aan: 14 euro ‘beste prijs’ voor Roto Smeets-aandelen

*

[update 08/04/2010] Lees ook:

Wie biedt? (Over Riva Investments)

*

RSDB aandeel piekt

Roto Smeets maakte vanmorgen bekend dat Riva Investments een bod voorbereid op alle uitstaande aandelen. Het aandeel steeg vanmorgen zo’n 30 procent in waarde, maar zakte later weer wat terug toen bekend werd dat Riva Investments overweegt 12,50 euro per aandeel te bieden. De afgelopen drie maanden bevond de koers zich tussen de 9 en 11 euro.

Riva Investments behoorde tot enkele jaren geleden tot de Riva Holding van voormalig Thieme-bestuurder Mark van der Kallen. Tot maart 2004 stond Van der Kallen er aan het roer, maar sindsdien valt Riva Investments BV geheel onder Wagram Equity Partners.

Riva Investments behoort met ruim 15 procent van de aandelen al tot de grootaandeelhouders van Roto Smeets. Vorige maand berichtte vakblad GW dat Anne Ringsma een aandelenpakket van 20 procent in Roto Smeets aankocht, nadat hij tien jaar geleden zijn aandelen van de hand had gedaan. In de gedrukte editie van 3 maart verklaarde Ringsma: ‘De aandelen van Roto Smeets Group staan lager dan ooit, het is koopjestijd.’ Het vakblad speculeerde op de mogelijke vorming van een nieuwe grafische groep, aangezien Ringsma ook betrokken is bij het grafische Euradius concern en bij rotatiedrukkerij Habo DaCosta.

[update 07/04/2010] Begin 2008 leek het er op dat investeerders Van den Hombergh/ De Pundert Group (HHBV) Roto Smeets (toen nog ‘RSDB’) zouden overnemen. Uiteindelijk werd, tot teleurstelling van RSDB, in september 2008 bekend dat HHBV de financiering van het voorgenomen bod (van 40 euro per aandeel) niet rond kreeg. In oktober 2009 onthulde het FD dat het zakenduo Van den Hombergh / De Pundert uit elkaar was gevallen: ‘De Pundert spreekt van een zakelijk geschil, waarbij de mislukte overname in 2008 van RSDB, de grootste drukkerijgroep van Nederland, een rol speelde.’

De volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Roto Smeets vindt plaats op 28 april 2010.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.