Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)
7 april, 2010, 10:09 am | 1 reactie

Joh. Enschede boos over Thieme-doorstart

Vereniging Echt

Lidmaatschap onthouden?

Arie Piet, directeur van de Haarlemse waardedrukkerij Joh. Enschedé, maakt zich in het FD van vandaag boos over de doorstart van Thieme Amsterdam. Hij wil het bedrijf, dat onder oud-Thieme directeur Mark van der Kallen verdergaat als Ten Klei Security Print, het lidmaatschap onthouden van de organisatie van gecertificeerde waardedrukkerijen Vereniging Echt.

Piet zegt in het artikel dat Joh. Enschedé ook een bod heeft uitgebracht op Thieme Amsterdam, maar achter het net viste toen Mark van der Kallen een hoger bod deed: ‘Van der Kallen begint opnieuw na een faillissement waarbij leveranciers er geld bij inschieten en medewerkers zonder sociaal plan zijn ontslagen. Hij geniet hiermee een onterecht concurrentievoordeel.’

[lees ook blogbijdrage: ‘Collegiale Normen‘]

Volgens het FD hebben failliete Thieme-bedrijven een totale schuld van 19,3 miljoen euro achtergelaten:

‘waarvan euro 11 mln betrekking heeft op de Amsterdamse vestiging, zo blijkt uit een voorlopige inventarisatie. Het gaat hierbij om tegoeden van gewone, zogeheten concurrente crediteuren, zoals papierleveranciers en grafische afwerkingsbedrijven. De kans dat zij uit de opbrengst van de boedel nog een uitkering krijgen, is naar de huidige inzichten nihil. Daarnaast hebben uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst een preferente vordering. Zij krijgen mogelijk een klein deel van hun vordering uitgekeerd.’

1 comment to Joh. Enschede boos over Thieme-doorstart

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

Grafisch Nieuwjaar

12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd