Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

2 april, 2010, 7:41 pm | 1 reactie

Inktbesparende letters

De Amerikaanse universiteit Wisconsin-Green Bay gebruikt voortaan het lettertype Century Gothic in plaats van de Arial als standaard lettertype voor alle e-mail verkeer. Daarmee wordt bij het printen van e-mailberichten naar verwachting 30 procent inkt bespaard. Maar dat kan nog beter, vindt EcoFont.

EcoFont: elk lettertype, mét gaatjes

Het bericht, vorige week in de Engelse krant The Guardian, ontlokte direct een reactie van het Nederlandse EcoFont. Niet alleen gebruikt de Century Gothic meer ruimte, en dus papier, dan de Arial – de universiteit had beter kunnen kiezen voor de nieuwe software van EcoFont waarmee elk lettertype ‘zuiniger’ wordt gemaakt.

EcoFont haalde vorig jaar de internationale pers met haar EcoFont-letterype. Doordat die letters zijn voorzien van witte gaatjes, wordt er bij het printen minder inkt verbruikt. Nu kondigt EcoFont op haar website nieuwe software aan waarmee het, ‘medio 2010’, mogelijk wordt ‘gaten te schieten’ in elk willekeurig letterype.

1 comment to Inktbesparende letters

  • Henk Gianotten

    Ondertussen kreeg deze oplossing voor “schraal printen met minder inkt” een Innovatie Award. Proficiat! Overigens is dit font volkomen onbruikbaar om in drukwerk of high-end printwerk in te zetten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Nieuw initiatief

A tot Z Pop-Up

Zie hoe 26 'paper engineers' van over de hele wereld een prachtig pop-up alfabet creëren

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Graphic Means

Herdruk

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.