Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
1 april, 2010, 8:53 pm | -

‘Scandale au Stedelijk’

Scandale au Stedelijk

Een maand nadat Ann Goldstein, de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, de plannen voor de nieuwe huisstijl (ondanks ‘veel waardering voor de ontwerper’) naar de prullenbak verwees slaat de vorig jaar geselecteerde Franse grafisch ontwerper en typograaf Pierre di Sciullo terug op de website van zijn bureau Qui Resiste: ‘Scandale au Stedelijk’.

Pierre di Sciullo vraagt zich in zijn vandaag verstuurde nieuwsbrief af: ‘Wie kan nu het Stedeijk Museum nog vertrouwen?’ Hij is verbijsterd over de gang van zaken en de manier waarop Goldstein haar beslissing heeft gecommuniceerd.

Hij stelt keer op keer te hebben geprobeerd eind vorig jaar een afspraak te maken met Goldstein – als dat eindelijk lukt en hij de goedgekeurde ontwerpen presenteert en ook het werk laat zien dat in samenwerking met KesselsKramer is gemaakt, houdt zij zich op de vlakte omdat ze op dat moment nog niet officieel in functie is. Begin februari maakt ze haar beslissing bekend, maar ze weigert Di Sciullo nadere uitleg behalve: ‘J’ai d’autres options pour le Stedelijk‘.

‘Op deze manier spot het Stedelijk Museum met de beslissing van de jury, met al het werk dat al is gedaan en met de ontwerper en zijn team’, stelt Di Sciullo. Hij presenteert een lange lijst van mensen die inmiddels hun steun hebben betuigd, waaronder ook een aantal Nederlandse ontwerpers en typografen, zoals Erik van Blokland.

***

[update april 2012] Er is veel kritiek op het nieuwe logo van het Stedelijk Museum Amsterdam. Ontwerpster Linda van Deursen legt het uit in een interview met AT5:

Ontwerpster Linda van Deursen legt het logo uit in een interview met AT5 (klik voor video)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"