Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

24 maart, 2010, 4:51 pm | 3 reacties

Thieme A’dam verder als Ten Klei Security Printing

[update 29/03/2010] Lees ook: ‘Mark van der Kallen, Riva en de grafische industrie

Het vorige maand failliet verklaarde Thieme Amsterdam is van plan de activiteiten op het gebied van beveiligd drukwerk voort te zetten onder de naam Ten Klei Security Printing. Thieme Grafimedia groep onthoudt zich, door EBb gevraagd om een toelichting, van commentaar.

Thieme Amsterdam, in 2005 ontstaan uit de samenvoeging van Van Soest en De Bussy Ellerman Harms nadat een eerder voorgenomen fusie tussen Van Soest en Peereboom afketste, behoorde begin februari nog tot de bedrijven waarvoor de Thieme Grafimedia groep het faillissement aanvroeg.

Nadat het faillissement werd uitgesproken meldde Thieme Amsterdam haar klanten:

Om de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten zeker te stellen worden vanaf dinsdag 16 februari de activiteiten bij andere Thieme-bedrijven voortgezet.

Hoewel het bericht over de voortzetting van de specialiteit ‘beveiligd drukwerk’ onder de naam Ten Klei Security Printing door verschillende bronnen aan EBb werd bevestigd, liet de woordvoerster van de Thieme Grafimedia groep vanmiddag, gevraagd om een reactie, telefonisch weten ‘geen nieuws‘ te hebben.

[update 31/03/2010] Inmiddels is duidelijk dat Mark van der Kallen, voormalig Thieme directeur, met zijn RIVA Holding achter de doorstart zit. In de gedrukte editie van vakblad GW van 31 maart vertelt hij dat de Thieme Groep geen belangstelling had om het speciaalbedrijf voort te zetten: ‘Met het verdwijnen van de waardedrukdivisie werden klanten voor een behoorlijk probleem geplaatst. Dat is met de doorstart nu niet het geval geweest.’ Lees ook: ‘Mark van der Kallen, Riva en de grafische industrie

[update 07/04/2010] Lees ook: Joh.Enschede boos over Thieme-doorstart

3 reacties aanThieme A’dam verder als Ten Klei Security Printing

  • […] achterlieten. Ruim 11 miljoen euro kwam voor rekening van Thieme Amsterdam, dat een maand later gedeeltelijk werd doorgestart onder de vlag van Stadsauto BV, een aan de voormalig Thieme-topman Mark van der Kallen gelieerde […]

  • Wim van der Star

    Natuurlijk onder leiding van de geweldige Mark van der Kallen, met behulp van zijn goede vriend Fred Langedoen. Waarom krijgen in Nederland dergelijke boeven toch weer een kans. Overigens las ik in ZIN dat de heer van der Kallen ook eigenaar is van een restaurant op zijn eigen Golfclub in Rijswijk. Dus ook in de buurt van zijn voetbalclub ADO. De mensen in Nieuw Vennep kunnen fluiten naar geld en werk. Het zijn en blijven schurken een schande voor de Grafische Branch! Wellicht wordt hij ook weer lid van het KVGO gewoon doen met die schurken.

  • Hans Schoolenberg

    De cirkel is weer rond. Natuurlijk heeft Thieme geen commentaar. Dat security printing van ten klei is gewoon van Van der Kalle via Riva. Dat is nu zo sinds 16 maart. Zijn dat boeven of zijn dat boeven?

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.