Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

9 maart, 2010, 10:44 pm | -

Word nu snel lid van FNV Kiem!(?)

FNV Kiem organiseert een speciale ledenwerfactie voor ontslagen Thieme-medewerkers. Als zij nu lid worden, geldt ook voor hen het eerder door de vakbonden en Thieme afgesproken Sociaal Beleidskader NIET meer. Huh?

Lees mee op de FNV Kiem website:

Midden februari is faillissement uitgesproken voor vijf bedrijven van Thieme Grafimedia Groep. In eerste instantie wees FNV KIEM het bedrijf op het eerder afgesproken sociaal beleidskader. Maar dat bleek juridisch geen stand te houden. “We hebben het sociaal beleidskader destijds afgesproken met de intentie dat dit zou gelden bij alle organisatiewijzigingen in de hele Thieme-groep. Daarom waren wij van mening dat het ook zou gelden bij deze (strategische) faillissementen. Na de recente gebeurtenissen bleek dat dit juridisch niet haalbaar is. We hebben met de nieuwe algemeen directeur van Thieme, de heer Hovestad, de afspraak gemaakt dat het sociaal beleidskader tijdelijk van de baan is en wij direct aan tafel komen bij eventuele veranderingen in de organisatie,” zegt Tanja Magnée, bestuurder bij FNV KIEM.

Magnée maakt zich hard voor een goed outplacement traject voor de mensen die nu hun baan verliezen. De werknemers die lid zijn van FNV KIEM kunnen door de vakbond worden aangemeld bij mobiliteitscentrum C3 (Centrum Creatieve Carrières) waar zij gratis gebruik mogen maken van de ondersteuning op weg naar werk.

De ontslagen werknemers van Thieme die nog geen lid waren van de vakbond krijgen dezelfde voordelen als zij nu lid worden van FNV KIEM.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.