Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

‘Lees verder’

De derde hard cover editie van ‘Lees verder’ met een selectie van artikelen, berichten, tweets en columns van Ed Boogaard over het grafische vak in 2016

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
9 maart, 2010, 10:44 pm | -

Word nu snel lid van FNV Kiem!(?)

FNV Kiem organiseert een speciale ledenwerfactie voor ontslagen Thieme-medewerkers. Als zij nu lid worden, geldt ook voor hen het eerder door de vakbonden en Thieme afgesproken Sociaal Beleidskader NIET meer. Huh?

Lees mee op de FNV Kiem website:

Midden februari is faillissement uitgesproken voor vijf bedrijven van Thieme Grafimedia Groep. In eerste instantie wees FNV KIEM het bedrijf op het eerder afgesproken sociaal beleidskader. Maar dat bleek juridisch geen stand te houden. “We hebben het sociaal beleidskader destijds afgesproken met de intentie dat dit zou gelden bij alle organisatiewijzigingen in de hele Thieme-groep. Daarom waren wij van mening dat het ook zou gelden bij deze (strategische) faillissementen. Na de recente gebeurtenissen bleek dat dit juridisch niet haalbaar is. We hebben met de nieuwe algemeen directeur van Thieme, de heer Hovestad, de afspraak gemaakt dat het sociaal beleidskader tijdelijk van de baan is en wij direct aan tafel komen bij eventuele veranderingen in de organisatie,” zegt Tanja Magnée, bestuurder bij FNV KIEM.

Magnée maakt zich hard voor een goed outplacement traject voor de mensen die nu hun baan verliezen. De werknemers die lid zijn van FNV KIEM kunnen door de vakbond worden aangemeld bij mobiliteitscentrum C3 (Centrum Creatieve Carrières) waar zij gratis gebruik mogen maken van de ondersteuning op weg naar werk.

De ontslagen werknemers van Thieme die nog geen lid waren van de vakbond krijgen dezelfde voordelen als zij nu lid worden van FNV KIEM.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Gaat dat zien: Graphic Means

GRAFOC en Typografics presenteren de filmdocumentaire 'Graphic Means'. Deze documentaire duikt in de archieven van de grafische vormgeving en laat zien hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

9 januari 2018 in de SPHINX-cinema te Gent.

Klik op de afbeelding hierboven voor gratis toegang.

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Grafisch Nieuwjaar

Feest op 12 januari 2018 – Nu kaarten bestellen

Bilderdijklezing2017

'Het Geheim van de Klare Lijn' – door Joost Swarte op 15 december 2017 te Haarlem

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"