Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
22 februari, 2010, 7:49 pm | -

EEO branchecijfers 2009: omzet daalde 20 procent ; een op de acht banen weg ; 56 procent leed verlies

'Zware klappen'

[24-02-2010 Update] Duitse branchevereniging VDMA: ‘Rückblick auf ein katastrophales Jahr

Zie ook: bvdm-Konjunkturtelegramm: Deutsche Druckindustrie

Het KVGO publiceerde vandaag de cijfers van de jaarlijkse Enquête Economische Ontwikkeling (EEO). De cijfers maken duidelijk dat de bedrijfstak ‘zware klappen‘ krijgt, en op basis van aanvullende informatie uit andere bronnen (waaronder het GBF) denkt KVGO directeur Fons Bakkes dat de werkelijkheid zelfs nog iets erger is.

Waar de EEO een gemiddeld omzetverlies van zo’n 10 procent becijfert, stelt Bakkes: “Wij komen op een schatting van 20 procent. Dat moet je met wat slagen om de arm nemen, maar in die orde van grootte ligt het wel. Voor het werkelijke cijfer zullen we op het CBS moeten wachten.”

Van de 212 respondenten die aan de Enquête deelnamen sloot 56 procent 2009 met verlies af. Dat is volgens het KVGO ruim twee keer zo veel als in 2008 en ook aanzienlijk meer dan in de twee jaren daarvoor.

Het KVGO meldt verder: “Net als in vorige jaren tonen de bedrijven zich in de enquête desondanks ook deze keer gematigd optimistisch over de ontwikkelingen in 2010. Gemiddeld denkt men de omzet met 4,3 procent op te kunnen voeren terwijl zes op de tien ondernemers van een positief bedrijfsresultaat uit durven gaan.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"