Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
13 januari, 2010, 12:47 am | 1 reactie

Hommeles om Hardenberg

Over precies vier weken gaat de driedaagse Grafische Vakbeurs Hardenberg van start. Wie meer informatie zGrafische Vakbeurs 2010oekt over wat er straks op de beursvloer te zien zal zijn, wordt op de website van de beursorganisatie zelf niet heel veel wijzer. Een paar jaar geleden sprong uitgeverij Compres in dat gat, met een eigen website www.grafischevakbeurs.com.

Maar toen ik vandaag even op Grafische Vakbeurs Hardenberg googlede vond ik ook www.grafischevakbeurs2010.nl. Dat blijkt een protestactie van grafischnet.nl omdat grafischevakbeurs.com “torenhoge tarieven rekent”:

“Normaliter stonden de grafische vakbladen en het grafischnet gezamenlijk op de website van de grafische vakbeurs en vakbeurs sign www.grafischevakbeurs.com maar omdat uitgeverij compres de grafischevakbeurs 2009 site ging doen moet iedereen die daarop met een banner vermeld wilt staan naar onze mening in 2009 zeer hoge vergoedingen betalen, dat wil zeggen dat de grote bedrijven met het meeste geld op de duurste en mooiste plekken komen te staan, en voor de kleinere grafische en sign toeleveranciers is dit dus bijna of niet te betalen.”

De schrijver, die spreekt namens de directie van Branche Connnect en de Meern Multimedia (o.a. grafischnet.nl), vindt de belangen “qua commerciele gedachte veels te ver gaan en daarom hebben wij nu ook www.grafischevakbeurs2010.nl gemaakt waar u als u dat wilt gratis op naar voren kunt komen met uw logo en link naar uw eigen website, en geen zeer hoge prijzen zoals in 2009 nu op de grafische vakbeurs en vakbeurs sign site worden gerekend.”

1 comment to Hommeles om Hardenberg

  • Ed Boogaard

    marcopers

    @edboogaard Is niet nieuw dit verhaal. Deze vrolijkerd had vorig jaar ook al zo’n site. Moeten we mee leven. 5 vakbladen 3 beurssites.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"