Boekdrukkunst

Historische e-Canon van Fokke & Sukke (2007)

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd
5 november, 2009, 11:10 am | -

‘Indrukwekkend wonen in De Oude Drukkerij’

Impressie De Oude Drukkerij
Ik verdwaalde bij toeval in Emmen en las: “De Oude Drukkerij dankt haar naam aan een industrieel verleden. Het appartementencomplex wordt gebouwd op de plek waar vroeger de persen van drukkerij Van Liere ratelden. Op deze plek leefden creatievelingen en drukkers zich uit. Kleurrijke folders en wervende brochures vonden hiervandaan hun weg naar de buitenwereld. Die kleur en creativiteit is nu nog volop terug te vinden in de architectuur van het gebouw.”

Het aardige van dit appartementencomplex is dat alle woningtypes blijken te zijn vernoemd naar lettertypes. En de makelaar levert er ook nog eens een korte uitleg bij! Dus dan krijg je bijvoorbeeld bij ‘Penthouse Swift’:

Woningen 1 van 1 woning beschikbaar Prijs Euro 244.000 Ga naar de website voor de beschikbaarheid op kavelniveau Type: Swift De Swift (1985) is een veelzijdig lettertype die geschikt is voor veel doeleinden. Hij is ontworpen door internationaal een van de bekendste letterontwerpers Gerard Unger in de begin jaren tachtig toen kranten slechter gedrukt worden dan hedendaags. Nu wordt hij meer voor ander drukwerk gebruikt.”

Of bij ‘Penthouse Scala’:

“Woningen 2 van 2 woningen beschikbaar Prijs van Euro 257.200 tot Euro 260.200 Ga naar de website voor de beschikbaarheid op kavelniveau Type: Scala Martin Majoor (1960) is een van de succesvolle letterontwerpers uit de bloeiende Nederlandse typografenscene. Hij ontwierp de Scala voor bewegwijzering in Vredenburg Utrecht. Het is onder andere toegepast in het Algemeen Dagblad en als letter van het Nederlandse telefoonboek, Telefont List.”

Maar je kunt ook gaan wonen in Avenir, Bembo, Caecilia, Dante, Esprit, Flora, Garamond, Helvetica of de Palatino.Helvetica (volgens de website van De Oude Drukkerij)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Expositie

Meppel: 8 januari - 3 feb. Joure: 14 januari - 15 april Groningen: 16 jan - 15 april

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

PrintPaktLive2017

Terugblik in 20 video's

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"