Boekdrukkunst

Fokke & Sukke canon

Bigger than you think

Campagne “Print Powers America”

 

Druk plaat

_ G. Hamilton IV - 'If I possessed a printing press...' (1957)

GreatBookRobbery

Oude boeken geroofd

Lees meer

Begin maart is De Grafische Vakpers van start gegaan – een nieuw initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard.

Nieuwe artikelen verschijnen nu eerst op ons portal voor onafhankelijke vakinformatie. Meld je aan en bouw mee aan het platform.

5 november, 2009, 11:10 am | -

‘Indrukwekkend wonen in De Oude Drukkerij’

Impressie De Oude Drukkerij
Ik verdwaalde bij toeval in Emmen en las: “De Oude Drukkerij dankt haar naam aan een industrieel verleden. Het appartementencomplex wordt gebouwd op de plek waar vroeger de persen van drukkerij Van Liere ratelden. Op deze plek leefden creatievelingen en drukkers zich uit. Kleurrijke folders en wervende brochures vonden hiervandaan hun weg naar de buitenwereld. Die kleur en creativiteit is nu nog volop terug te vinden in de architectuur van het gebouw.”

Het aardige van dit appartementencomplex is dat alle woningtypes blijken te zijn vernoemd naar lettertypes. En de makelaar levert er ook nog eens een korte uitleg bij! Dus dan krijg je bijvoorbeeld bij ‘Penthouse Swift’:

Woningen 1 van 1 woning beschikbaar Prijs Euro 244.000 Ga naar de website voor de beschikbaarheid op kavelniveau Type: Swift De Swift (1985) is een veelzijdig lettertype die geschikt is voor veel doeleinden. Hij is ontworpen door internationaal een van de bekendste letterontwerpers Gerard Unger in de begin jaren tachtig toen kranten slechter gedrukt worden dan hedendaags. Nu wordt hij meer voor ander drukwerk gebruikt.”

Of bij ‘Penthouse Scala’:

“Woningen 2 van 2 woningen beschikbaar Prijs van Euro 257.200 tot Euro 260.200 Ga naar de website voor de beschikbaarheid op kavelniveau Type: Scala Martin Majoor (1960) is een van de succesvolle letterontwerpers uit de bloeiende Nederlandse typografenscene. Hij ontwierp de Scala voor bewegwijzering in Vredenburg Utrecht. Het is onder andere toegepast in het Algemeen Dagblad en als letter van het Nederlandse telefoonboek, Telefont List.”

Maar je kunt ook gaan wonen in Avenir, Bembo, Caecilia, Dante, Esprit, Flora, Garamond, Helvetica of de Palatino.Helvetica (volgens de website van De Oude Drukkerij)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

#PastPrintFuture

Over 25 jaar digitaal drukken

Radiografisch

podcast Grafische Gesprekken

Ja Sticker

Branche lanceert ‘Zetjebrievenbusopgroen’

Graphic Means

Documentaire 'Graphic Means' (2017): hoe het grafische proces van ontwerp tot publicatie verliep toen er nog geen computers bestonden.

Klik op de afbeelding voor de trailer.

Herdruk

"Na veertig jaar is op veler verzoek het zeldzame en hoog gewaardeerde NUMMER 6 van FURORE herdrukt"

#happydrupa

The 'happy drupa' Playmobil figurines were a souvenir from drupa 1982. In 2016, they revisited Düsseldorf to touch the future. Ed Boogaard managed to capture some of their #happydrupa highlights.